Közösségi oldalak

Hírek

Nem állt meg, elhajtott, cserbenhagyta a másik autóst

Szeghalom külterületén egy személygépkocsi vezetője áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol neki szemből éppen jött egy másik autó. Az utóbbi kocsi vezetője elrántotta a kormányt és árokba csúszott. Senki nem sérült meg, de a veszélyhelyzetet előidéző autós nem állt meg, elhajtott. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

Közlekedési balesetről értesítették 2022. március 10-én Békés megyében a rendőrséget. Szeghalom közelében, a 47-es számú főúton 15 óra 30 perc körül autójával közlekedett egy szeghalmi nő, amikor látta, hogy egy szemből érkező személygépkocsi áttért az ő sávjába. Azért, hogy ne ütközzenek össze, elrántotta a kormányt és árokba csúszott. Szerencsére sem az autót vezető nő, sem a vele utazó kétéves gyermeke nem sérült meg.

A veszélyhelyzetet előidéző autós azonban nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy megsérült-e valaki, hanem elhajtott. A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei azonosították a cserbenhagyás bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 58 éves debreceni férfit, és 2022. március 18-án kihallgatták. A férfi elismerte a felelősségét, fáradságra hivatkozott és arra, hogy nem látta azt, amikor a másik jármű árokba csúszott, azt gondolta, nem történt semmi baj. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla c. r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.