Közösségi oldalak

Hírek

Börtönbüntetést kért a járási ügyészség a román tolvaj bandára

Jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további 1 rendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség három letartóztatásban lévő Romániában élő, román állampolgárságú férfi ellen, akik lopni érkeztek hazánkba.

A 30, 29 és 23 éves férfiak 2023. június 20-án a késő esti órákban személygépkocsival érkeztek Romániából Magyarországra. Az éjszakai órákban megálltak Szeghalmon, a 47-es főút mellett, a Bartók Béla utca elején, egy cég telephelyének közelében. Két terhelt ment be a telephely kerítés nélküli parkolójába, és a műszaki vizsgáztatás céljából ott parkoló traktorról levágták és eltulajdonították a sorvezető GPS antennát 1.270.000.-Ft értékben, majd a kint várakozó személygépkocsival távoztak a helyszínről. Az eltulajdonított eszközt 2023. július 10-én a terheltek magyarországi szálláshelyén a nyomozó hatóság lefoglalta és a sértettnek kiadta. Az antenna vezetékének elvágása miatt összesen 80.000.-Ft rongálási kár keletkezett, melyet a terheltek megtérítettek.

Ugyanezen az éjszaka a terheltek jogtalan eltulajdonítás szándékával megjelentek egy másik cég csanádpalotai telephelyén. A cég udvarára itt is két terhelt ment be kerítés átvágás módszerével, míg harmadik társuk a gépkocsiban várakozott. Az udvarra bejutva az ott parkoló traktorról eltulajdonítottak egy GPS antenna egységet és a hozzá tartozó érintőképernyős monitort 6.750.000.-Ft értékben, valamint egy másik traktorról a GPS antenna egységet 420.000.-Ft értékben. Az eltulajdonított eszközök utóbb feltalálásra kerültek, így az okozott kár megtérült. Az eszközök levágásával és a kerítés átvágásával összesen közel 155.000.-Ft kár keletkezett, melyet a terheltek megtérítettek.

A járási ügyészség a terheltek beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltek letartóztatását az elsőfokú ítéletének kihirdetéséig tartsa fenn, illetőleg indítványt tett arra, hogy a bíróság a terhelteket végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.