Közösségi oldalak

Hírek

Megduplázták az értetlen 60 éves nő büntetését Tótkomlóson

Zaklatás vétsége miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 60.000.-Ft pénzbüntetésre ítélt előkészítő ülésén az Orosházi Járásbíróság egy 60 éves büntetlen előéletű tótkomlósi nőt, aki féltékenységből háborgatta volt férje új párját.

A nő volt férje a házasságukat megelőzően a sértett nő élettársa volt, van egy közös nagykorú gyermekük is. A terhelt és férje 2022. év elején külön költöztek, majd a férfi 2022 októberét megelőzően újra felvette volt élettársával a kapcsolatot, ami miatt a terhelt féltékenységből háborgatni kezdte férje új párját. Az Orosházi Járásbíróság a 2022. november 10-én kelt végzésével folytatólagosan elkövetett garázdaság szabálysértés miatt 30.000.-Ft pénzbírsággal sújtotta a terheltet, mivel 2022. október 02-03-án közterületen, a sértett házánál kiabált, őt szidalmazta.

 

Ez azonban nem bírt kellő visszatartó erővel, és a nő folytatta zaklató, vetélytársa életébe önkényes beleavatkozó magatartását. Így 2022. október 04-e és 2023. február 01-e közötti időszakban, heti rendszerességgel, amikor a terhelt meglátta a sértettet Tótkomlóson, az utcán, neki sértő, becsmérlő kifejezéseket kiabált; egy alkalommal azzal is megfenyegette, hogy hasba fogja szúrni. A terhelt kiabálásai miatt a sértett nő igyekezett más-más útvonalon közlekedni, hogy a találkozást elkerülje.

Ebben az időszakban a terhelt több esetben megjelent a sértett lakóházánál, a sértett kutyáját hergelte, illetve kavicsokat dobált be a lakóház udvarára. Olyan is előfordult 2023. január 27-én, hogy a terhelt Tótkomlóson, a Fő út és Botond utcák kereszteződésénél egy tojással dobta meg a sértett által vezetett, szabályosan közlekedő személygépkocsi bal oldali első ablakát. A sértett ijedtségében nyomban az Orosházi Rendőrkapitányság Tótkomlósi Rendőrőrsére ment bejelenteni a történteket – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.