Közösségi oldalak

Hírek

Még mindig sok felelőtlen piás van Békés megyében

Békés megyében a rendőrök az elmúlt héten 13 gépi és 14 nem gépi meghajtású járművezetővel szemben intézkedtek, akik a gyanú szerint ittasan közlekedtek.

Békés megyében az idei év 24. hetében több mint 2600 közlekedőt szondáztattak meg a rendőrök azért, hogy az ittas járművezetőket kiszűrjék a forgalomból. A légalkoholmérések eredménye 27 esetben lett pozitív, 13 alkalommal gépi, míg 14 alkalommal nem gépi meghajtású jármű vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Az ellenőrzöttek között volt olyan férfi is, aki a rendőri intézkedés előtt kocsijával letért az útról és egy villanyoszlopnak ütközött Békéscsabán. A balesetben senki nem sérült meg, de felmerült nála az ittasság gyanúja.

A balesetet okozó férfival szemben a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek és elvették a férfi vezetői engedélyét. Békésszentandráson egy ittasan kerékpározó férfi figyelmetlenül hajtott be a kereszteződésbe és személyautónak ütközött. A mentők nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel vitték kórházba – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ittasan vezetni felelőtlenség. Akik alkoholtól befolyásoltan ülnek volán mögé, nemcsak magukat, hanem közlekedő partnereiket is veszélynek teszik ki az utakon! A rendőrség ezért mindenkit arra kér, hogy ha vezet, ne fogyasszon alkoholt! A rendőrök a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében az ittas járművezetőkkel szemben is következetesen és határozottan intézkednek.

… hogy mindenki hazaérjen!