Közösségi oldalak

Hírek

Magyar Péter: Útjára indítjuk a Talpra, magyarok közösségét, és hamarosan a pártot is!

Magyar Péter: Útjára indítjuk a Talpra, magyarok közösségét, és hamarosan a pártot is!

A pártok és szónokaik már eleve a júniusi választásokra hangoltak, de az igazi szenzáció Magyar Péter színrelépése volt, aki az Andrássy úti nagygyűlésével bejelentkezett a politikai élet szereplői közé.

Magyar Péter 15 órakor lépett be hivatalosan is a politikai szereplők közé. A zászlóbontás helyszíne az Andrássy út eleje volt. Morális, politikai és gazdasági válságban van Magyarország – mondta Magyar Péter péntek délután Budapesten, az általa életre hívott demonstráción az Andrássy úton. Véleménye szerint a magyarok kiábrándultak az elmúlt harminc évben a politikai elitből.


Magyar Péter bejelentette, hogy Talpra magyarok! néven új politikai közösséget alapít, és ismertette a 12 pontos programját, vagy ahogy ő nevezte: a nemzeti minimumot. Ezek a következők:

  1. az egészségügy rendbetétele, az ehhez szükséges plusz források azonnali biztosítása;
  2. az oktatás szabadságának visszaállítása, a tanárok megbecsültségének helyreállítása, magas színvonalú, a kor követelményeinek megfelelő oktatás biztosítása minden magyar gyermek számára;
  3. a környezetvédelem és a fenntarthatóság prioritásként kezelése a jövő generációinak védelme érdekében;
  4. a közpénzen folytatott propaganda megszüntetése, a közmédia függetlenségének biztosítása;
  5. A kétharmados szavazással bebetonozott pártfunkcionáriusok menesztése. Ide sorolta a köztársasági elnököt, a legfőbb ügyészt, az Alkotmánybíróságot, a KEHI-t és az ÁSZ-t.
  6. Az ügyészség függetlenségének, politikai befolyástól való működése, biztosítása, hatékony és gyors igazságszolgáltatás.
  7. A mindent elborító korrupció elleni zéró tolerancia, az Európai Ügyészséghez való azonnali csatlakozás.
  8. A nemzeti érdekeket figyelembe vevő, Magyarország szuverenitását védő, de konstruktív párbeszéd az Európai Unióval és a NATO-val.
  9. A nemzeti vagyon különböző közérdekű alapítványokba és MNB-s alapítványokba történő átjátszásának teljes körű felülvizsgálata és azonnali leállítása.
  10. Olyan gazdasági- és életkörülmények biztosítása Magyarországon, hogy a fiatalok elsődleges célja ne a nyugatra való vándorlás legyen, és a külföldre költözöttek valós lehetőségként számoljanak a hazaköltözéssel. Demográfiai fordulatra és a fiataloknak bérlakásépítési programra van szükség.
  11. A magyar kis- és közepes vállalkozások, és magyar gazdák védelme és támogatása;
  12. a nyugdíjasok emberhez méltó életének biztosítása, az elesett, perifériára szorult társadalmi csoportok megsegítése, felzárkóztatása és a beteg gyermekeiket egyedül nevelő családok támogatása.

Magyar elmondta: „nem ígér örök életet és ingyen sört, de azt igen, hogy tégláról téglára épít egy új hazát, ahol jó megszületni, jó élni és jó gyermeket nevelni”.

Beszédében nem csak ellenzéki szlogenek, de olyan kijelentések is szerepeltek, amelyeket a kormánypártok szeretnek hangoztatni elsősorban. Néhány kijelentése szerint már-már úgy tűnt, rögtön kormányzásra készül a még létre sem hozott pártjával.

Magyar Péter kinyilatkoztatta beszédében, hogy véleménye szerint le lehet győzni választásokon a jelenlegi kormányt. Ehhez pedig azt ajánlja, hogy létrehoz egy középen álló politikai erőt, amelyhez mindenki csatlakozását várja. Útjára indította a Talpra Magyarok Közösségét és rövidesen pedig bejelenti az ehhez tartozó pártot. Ennek nevét ugyanakkor most nem árulta el.

Borítókép: Németh Dániel/444