Közösségi oldalak

Hírek

Hidegfront jön, eső, zápor várható

Szombaton egy hidegfront hatására többfelé kialakulhat eső, zápor, délután néhol zivatar is előfordulhat. A légmozgás mérsékelt marad, legfeljebb a Dunántúl északi részén és zivatarok környezetében támadhat fel átmenetileg. Napközben 11 és 18 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Vasárnap az ország nagy részén már sokat fog sütni a nap, de északkeleten, valamint keleten helyenként még erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon záporok kialakulhatnak. Többfelé megélénkül, megerősödik az északi-északnyugati szél. Hajnalban 2-8, délután 10-17 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn ismét befelhősödik az ég, több napsütés északon, északkeleten várható. Kisebb eső, zápor főként a Dunántúlon fordulhat elő. Több helyen megélénkülhet az északi, északnyugati szél. Hajnalban északon, északkeleten fagyhat, a csúcshőmérséklet pedig 7 és 17 fok között alakulhat, ezen belül északkeleten és északnyugaton lehet hűvösebb, délen melegebb.

Kedden többnyire napos időre készülhetünk, melyet olykor gomolyfelhők zavarhatnak meg. Kisebb csapadék viszont csak néhol, főként délen, délnyugaton fordulhat elő. Az északias szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban többfelé lehet gyenge fagy, -3, +5 fok valószínű, a fagyzugos helyeken azonban -5 fok körüli minimumok is lehetnek. Napközben 8-15 fokra van kilátás.

Szerdára napos, száraz idő körvonalazódik helyenként élénk széllel. Hajnalban újabb fagyok várhatóak, délután pedig 9-14 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Időkép