Közösségi oldalak

Hírek

Magyar Péter bejelentette az új egyesülete nevét

Magyar Péter bejelentette az új egyesülete nevét

„Legyél a változás! Egyesület”

néven működteti új egyesületét Magyar Péter – jelentette be a Facebook-oldalán.

„Köszönöm az alapítóknak, hogy átadták a Közösségünknek a korábban alapított szervezetet és kiléptek az általuk létrehozott Egyesületből, hogy ezzel is lehetővé tegyék a munka mielőbbi megkezdését és az oly sokak által ajánlott támogatások befogadását” – írta, és hozzátette, hogy az egyesülethez a honlapján keresztül lehet csatlakozni.

Magyar a Hvg360-nak azt mondta, egy párt, egy egyesület és egy ernyőszervezet kombójával készül a júniusi EP- és önkormányzati választásokra és a 2026-os országgyűlési választásra. Az ernyőszervezet a Talpra Magyarok Közössége lesz, amelyet már a március 15-i megmozdulásán bejelentett.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Magyar milyen párttal lép szövetségre, hogy elindulhasson a júniusi EP-választáson. Új pártot már nem tud létrehozni erre a célra, olyan jelölőszervezet kell ugyanis, amelyik a június 9-i választások hivatalos kiírásának pillanatában, március 12-én már be volt jegyezve.

A választás kitűzésekor 185 jogerősen bejegyzett párt volt Magyarországon, a kört azonban jelentősen szűkíti, hogy Magyar korábban kikötötte, olyan párt nem jöhet szóba, amelynek parlamenti képviselete van, és olyanhoz sem csatlakozna, amely megkérdőjelezhető múltú, „közéletben problémás szereplők” vannak benne, vagy kamupárt. Arra a kérdésre, hogy a szombati tüntetésen bejelenti-e, milyen párttal indul a választásokon, Magyar annyit válaszolt: „Részben”.

A háromszintű modell (párt, egyesület, közösség) egyébként hasonlít az Orbán Viktor, majd Márki-Zay Péter által életre hívott polgári körökre. Magyar nem tagadta a hasonlóságot a polgári körökkel, bár ő maga nem használná ezt a kifejezést.