Közösségi oldalak

Hírek

Magyar Péter az ügynökakták megnyitását ígéri

Magyar Péter az ügynökakták megnyitását ígéri

Magyar Péter öt pontban üzent Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek a csütörtök délelőtti kormányinfó előtt.

Legfontosabb pontja az ötödik, amiben azt ígéri, hogy kormányra kerülése esetén megnyitja az ügynökaktákat. Azt írja, nem véletlenül adós 34 éve ezzel a lépéssel a politikai elit. Szerinte emiatt nem derülhetett ki, kik lopták szét az országot 1990 körül, és hogyan jött létre az országot mai napig uraló szűk hatalmi elit.


Magyar emellett tagadja a kormánypropaganda vádjait, miszerint háborúpárti és baloldali lenne, valamint támogatná az illegális migrációt. Azt írja, nem támogatja, hogy Magyarországon keresztül fegyvereket szállítsanak Ukrajnába. Ha pedig ő baloldali, akkor „Orbán Viktor egy tőről metszett szocialista, egyben államkapitalista”. Magyar szerint ehhez elég csak megnézni elmúlt 14 éves kormányzását.

Magyar azt is írja, hogy a kormány az első negyedévben elérte az éves költségvetési hiánycélt. Ezért felszólítja Gulyásékat, hogy adjanak számot, milyen brutális megszorításokra készülnek a júniusi választások után.

Február 16-a után ma tartottak először kormányinfót. A 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatón Gulyás mellett részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy István agrárminiszter is. Emellett debütált az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter.