Közösségi oldalak

Hírek

Láncfűrésszel támadott a sittes 25 éves almáskamarási férfi

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 25 éves büntetett előéletű almáskamarási férfival szemben, aki súlyosan megsebesítette szomszédját úgy, hogy egy járó láncfűrészt vágott hozzá.

A nyomozás során felmerült közel 260.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget és a sértett részére okozott anyagi kárt is neki kell majd megfizetnie az ügyészség indítványa szerint.

A terhelt férfi és szomszédja 2023. január 03-án, dél körüli időben az egymással szomszédos ingatlanok mezsgyéjén lévő kerítés miatti birtokvitával összefüggésben szóváltásba keveredtek egymással. Ennek során a terhelt a saját ingatlanjának udvarán állva a kezében tartott, járó motorú, 4,5 kg súlyú láncfűrészt szándékosan a kerítés túloldalán, a saját udvarán tartózkodó sértett arcának dobta.

A láncfűrész a sértett arcát a bal szeme környékén találta el, az ütéstől a sértett megszédült és háttal a földre esett, a fejét egy kőbe beütötte, valamint a 40.000.-Ft értékű szemüvege a fejéről leesett és megrongálódott. A bántalmazás következtében a sértett – más sérülések mellett – 8 napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.