Közösségi oldalak

Hírek

Közgyűlést értékelt a Békés megyei MSZP

A nyáriszünet előtti utolsó tervezett ülését tartotta Békéscsaba Közgyűlése. A témák között szerepelt a már többször átírt, a korábbi ülések napirendjéről levett klímastratégia, a turizmusfejlesztés, új kosárlabdapálya építése és az egészségügyi alapellátás, a háziorvosi praxisok helyzete is – áll a Békés megyei MSZP közleményében.

Kiemelték, hogy a közgyűlés egyik súlyosabb témája Békéscsaba klímastratégiája volt. Fontos, hogy a településünknek legyen megfelelő dokumentációja arról, hogy a klímaváltozás jelenségeire hogyan reagálunk, mit tervezünk egyes ügyekkel, mit is szeretnénk elérni a jövőre nézve. Azért is szükséges ez a stratégia, hogy városunk az EU-s forrásokra is sikerrel pályázhasson, és ezeket a klímavédelem érdekében mihamarabb fel tudjunk használni. Fontos, hogy ne csak a fiókokba gyártsuk ezeket a terveket, hanem hajtsuk is végre,cselekedjünk éstegyük alkalmazkodó képessé Békéscsabát. Mindezt annak érdekében, hogy ne csak 300 éves múltja, hanem 300 éves jövője is legyen városunknak.

Békéscsaba Középtávú Turizmusfejlesztési Koncepcióját is elfogadta a közgyűlés. A város turisztikai térképét úgy kell összeraknunk, hogy betudjunk kerülni az ország idegenforgalmi látványosságai közé. Meggyőződésünk szerint, nem új dolgokra, hanem a meglévő és fejlesztés alatt álló élménypontjainkra kell fektetnünk a hangsúlyt és ezeket úgy bemutatni, hogy belőlük egy mindenki számára értékelhető piaci termék állhasson össze.

Gasztroturimzus terén láthatóan értünk el eredményeket. A CsabaParkkal és bányatavakkal olyan élménypalettát tudunk nyújtani a későbbiekben, amelyekért megéri Békéscsabára látogatni. Viszont csak abban az esetben érdemes nagyobb mértékű beruházásokba kezdeni, ha azok fenntartható működtetése biztosított és a későbbiekben a város megtérülő befektetései lehetnek.

Kezdeményezésünkre a békéscsabai egészségügyi alapállítási helyzetről kaphatott tájékoztatót a testület. Békéscsaba egészségügyi ellátását az elmúlt években komoly vesztségek érték. Vannak betöltetlen pozíciók és most is több orvos van, akik már a nyugdíjkorhatár betöltése után vannak mégmunkában. Látszik, hogy a városnak beavatkozásra lesz szüksége az orvosi körzetek folyamatos betöltés érdekében. Olyan helyzetet kell kialakítani, amelyben az utódlások nem okoznak problémát és minden körzetben lesz orvos.

Ehhez egy olyan csomag létrehozására van szükség, ami magában foglal egy élhetőbb várost, rendezett munkakörülményeket és magasabb pénzügyi lehetőségetképes biztosítani a praxisokat betölteni vágyók számára. Versenyben kell tudnunk maradni a többi várossal, hogy a békéscsabai egészségügyi ellátás továbbra is magas színvonalon működjön.