Közösségi oldalak

Hírek

Közel két hónap alatt 11 betörést hajtott végre egy férfi Kamuton és Mezőberényben

Alig két hónap alatt 11 hétvégi házba és szerszámostárolóba tört be egy férfi Kamuton és Mezőberényben. Valahonnan nem vitt el semmit, de volt, ahol több százezer forintos kárt okozott. A rendőrök elfogták a férfit, aki beismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrség befejezte a vizsgálatot.

Kamuton egy lakatlan házból lopott először az a férfi, aki alig két hónap alatt betörések sorozatát követte el. Első alkalommal, 2022. október 14-én szerszámgépeket vitt el, amivel több mint 200 ezer forintos kárt okozott a tulajdonosnak. Alig két hónappal később, december 15-e és 20-a között Mezőberény kertövezeti részén tíz hétvégi házat és szerszámostárolót tört fel. Elsősorban szerszámokat, barkácseszközöket, kisgépeket keresett, de előfordult, hogy tányérokat, edényeket és virágtartót is elvitt. Az esetek felénél nem talált semmit, amit ellophatott volna, de a rongálással többször is 40-50 ezer forintos kárt okozott.

Fotó: police.hu

A Békési Rendőrkapitányság munkatársai minden helyszínt alaposan átvizsgáltak, az összes nyomot rögzítették, és számos tanút is meghallgattak. Ennek eredményeképpen márciusban elfogtak egy 29 éves férfit, aki kihallgatásán elismerte a bűncselekmények elkövetését. Többrendbeli lopás bűntett, lopás vétség és lopás vétség kísérlete miatt indult ellene eljárás. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat november 20-án továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.