Közösségi oldalak

Hírek

Körözött férfiakat fogtak el és kábítószer birtoklása miatt intézkedtek Battonyán és Lőkösházán

Battonyán, a közúti határátkelőhelyen 2022. december 18-án 0 óra 45 perc körül az egyik útlevélkezelő elfogott egy férfit, aki ellen a Gyulai Járásbíróság lopás miatt elfogatóparancsot adott ki. A 23 éves komádi férfi belépésre jelentkezett, amikor kiderült, hogy körözik. A férfit a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette.

A Gyulai Rendőrkapitányság 2022. december 18-án őrizetbe vett egy román állampolgárt, mert a svájci hatóság személy és vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt kiadatást előkészítő őrizetbe vételét rendelte el. Az 52 éves férfi 5 óra 15 perckor egy nemzetközi gyorsvonat utasaként a lőkösházi határátkelőhelyen belépésre jelentkezett, akkor fogták el a rendőrök.

Kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak a rendőrök két külföldinél 2022. december 18-án a lőkösházi vasúti határátkelőhelyen. Az új-zélandi és ausztrál állampolgárok kilépésre jelentkeztek és az ellenőrzésüket végző határrendészek a csomagjukban két zacskóban növényi őrleményt találtak. A teszt mindkettőjüknél kábítószer-fogyasztást jelzett. A Gyulai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellenük és az anyagot a rendőrök lefoglalták tőlük – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.