Közösségi oldalak

Hírek

Kitüntetést kapott a Belügyminisztériumtól Csepregi Éva énekesnő

Az államalapítás ünnepe egyben a kitüntetésekről is szól. Orvosok, rendőrök, hivatalvezetők mellett a Belügyminisztériumban Csepregi Éva énekesnőt, és a Kitörés Emléktúra szervezőjét is kitüntették.

Az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából a magyar érdemrend lovagkereszt kitüntetését kapta a Belügyminisztériumban a Hazajáró Egylet két alapítója, Moys Zoltán alapító elnök és Kenyeres Oszkár. Az általuk alapított egyesület szervezi a második világháborús budai kitörési kísérletre emlékező túrákat is, de az indoklás szerint Moys a “a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei mellett a helyi magyarság mindennapjait bemutató, a természetjárást népszerűsítő tevékenysége, különösen a „Hazajáró” című műsor készítése során végzett színvonalas és odaadó munkája elismeréseként” kapta a díjat, akárcsak Kenyeres.Szintén kitüntetést kapott a Belügyminisztériumtól Csepregi Éva énekesnő, az „évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő előadóművészete” és a hátrányos helyzetű fiatalok tehetséggondozása miatt.

A Belügyminisztériumban főleg orvosokat, rendőröket, hivatalvezetőket tüntettek ki. A kitüntetettek között van például Samu Attila rendőrségi szóvivő, Váradi Piroska, a Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztály vezetője, és akadnak TEK-esek is. A teljes listát itt olvashatja el.

A kitüntetéseket Rétvári Bence államtitkár adta át pénteken. Rétvári szerint azoknak a munkáját ismerik el, akik erőn felül tettek a közösség szolgálatáért.

“Az ilyen embereknek köszönhető, hogy a magyarság 1100 évvel a honfoglalást követően még mindig a Kárpát-medence vezető nemzete”

– mondta politikus. Szerinte el kell ismerni azoknak a munkáját, akik nemzedékről nemzedékre hozzájárulnak a nemzet fejlődéséhez.

Pénteken Gulyás Gergely miniszter is kitüntetéseket adott át: a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztjét, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét és a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét, Magyar Arany Érdemkeresztet, Magyar Ezüst Érdemkeresztet és Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket, ezeket Novák Katalin államfő adományozta. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az átadó ünnepségen azt mondta:

Szent István örökségének megőrzése a szabadság védelmét, Európa ősi értékeinek megőrzését, az állami szuverenitás fenntartását jelenti.