Közösségi oldalak

Hírek

Kerékanyakulccsal ütött az eleki nő

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 51 éves büntetlen előéletű eleki nővel szemben, aki egy kerékanyakulccsal bántalmazta volt párját.

A közérdekű munkára ítélt köteles a számára meghatározott munkát elvégezni. A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. Ha az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

A terhelt nő és sértett férfi 2022 tavaszán létesítettek szerelmi kapcsolatot, aminek azonban 2022 augusztusára véget is vetettek, mivel a nő férje letöltötte börtönbüntetését és hazaköltözött. A nő ezt követően több alkalommal úgy észlelte, hogy a sértett férfi követi, ezért haragudott rá. 2022. december 29-én, a délutáni órákban Eleken, a Gyulai úton található benzinkúton a nő meglátta a férfit, a kezébe vett egy kb. 25 cm hosszúságú kerékanyakulcsot és a sértett autójához szaladt, amiben a sértett a vezető ülésen ült.

A nő előbb dörömbölni kezdett a gépkocsi ablakán, majd kinyitotta az ajtót és a sértettet több alkalommal megütötte a kerékanyakulccsal. Ezt követően megragadta a sértettet a kabátjánál, kihúzta az autóból, majd a nála lévő szerszámmal ismét több alkalommal megütötte a sértett fejét. A bántalmazásnak a nő helyszínre siető férje vetett véget, aki elhúzta a terheltet a helyszínről.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, de a terhelt által használt eszközre, valamint a bántalmazás helyére, erejére, súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket is okozhatott volna, a súlyosabb eredmény a sértett aktív védekezése miatt maradt el – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.