Jogosítványa nincs, mégis elvitte más autóját, a rendőrök hamar elfogták

Benne volt az indítókulcs egy parkoló autóban Dombegyházon. Egy férfi, akinek nincs jogosítványa és a gyanú szerint ittas volt, beleült és elhajtott vele. A rendőrök hamar elfogták és őrizetbe vették.

Elvitt egy ház elől egy autót egy férfi 2021. szeptember 21-én délelőtt Dombegyházon. A parkoló kocsi nem volt bezárva és az indítókulcs is benne volt. A férfi, aki elmondása szerint reggel összeveszett élettársával és ezért italozott, a kocsmából egyik rokonához indult. Útközben figyelt fel a kocsira és gondolta, azzal megy tovább. Egy darabig el is ment vele, majd egy külterületi részen, az út szélén hagyta.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei a férfit két óra alatt azonosították, előállították és járművezetés ittas állapotban vétség, valamint jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A 39 éves dombegyházi férfi úgy vezetett, hogy nincs jogosítványa, ezért őrizetbe vették és engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt három napon belül bíróság elé állíthatják. A gépkocsit a tulajdonosa a rendőri intézkedés után sértetlenül visszakapta – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség a történtek kapcsán ismételten kéri a gépkocsi-tulajdonosokat, hogy ha őrizetlenül hagyják a járműveiket, mindenképpen zárják be azokat és húzzák fel az ablakokat! Soha ne maradjon a gyújtáskapcsolóban vagy az utastérben az indítókulcs még akkor se, ha csak rövid időre állnak le, mennek be egy üzletbe vagy egy házba. Ha udvaron, udvari garázsban parkolnak, akkor is zárják be az autót!

Copyright © 2015-2021 KELETEN.HU – IMPRESSZUM