Jobbik: Áder és egy újabb bebetonozott Orbán-káder

Áder János jelenlegi Köztársasági elnök

Áder János kinevezés- és aláírásügyi megbízott ma is tette, amit megkövetelt a rezsim. Egy újabb pártkatona bebetonozásához asszisztált ismét, amikor kilenc évre kinevezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új elnökét. Mindezt természetesen Orbán javaslatára – korrektnek semmiképpen nem nevezhető módon – 5 hónappal az országgyűlési választás előtt – jelentette ki a Jobbik.

Továbbá közölték, hogy arról a tesületről van szó, ahonnan idő előtt – több tízmilliós végkielégítéssel és bánatpénzzel – lépett le az előző elnök, egy újabb zsíros állásba landolva. Tette mindezt azért, hogy mindenképpen ebben a ciklusban, mindenképpen Orbán emberét betonozhassák be még a választás előtt újabb egy évtizedre.

A fent nevezett Karas Mónika és az általa eddig irányított médiahatóság az egyik legfőbb felelőse azokért a keleti diktatúrában megszokott médiaviszonyokért, amelyek manapság uralkodnak. Tevékenységük nem merült ki másban, mint a kormányoldalnak falazásban. Ők azok, akik simán szemet hunytak a fideszes lakájmédia botrányai felett, és tétlenül nézték a mindent – köztük az adófizetői pénzekből fenntartott közmédiát – is leuraló primitív kormánypropaganda úthengerét. És nemcsak, hogy tétlenül nézték, de még az útját is egyengették, valamint jogi csűrés-csavarásokkal intézték el, hogy még véletlenül se kelljen érdemben foglalkozni a Fidesz számára kényelmetlen kérdésekkel.

A Karas Mónika vezette testületet egyáltalán nem zavarta, hogy a magyar ellenzék szökőévente 5 perces megszólalást kap az évi 120 milliárdból fenntartott állami médiában, ezen felül kizárólag negatív kontextusban van ábrázolva. Már amikor nem hazudnak róla… Akkor sem érezte, hogy lenne tennivalója, amikor egy hangfelvételből kiderült, hogy a köztévében egy választás van: a kormánypropaganda szolgálata, különben lehet távozni.

Koltay Andrásnak, az új vezetőnek mint egyetemi embernek, a legfőbb kutatási területe a szólászabadság (sic!). Na, most fel van adva a lecke: az elméleti tudást most a gyakorlatban is lehet kamatoztatni… Ugyanakkor illúzióink nincsenek: aki jelen helyzetben egy ilyen feladatot elvállal, ráadásul 9 évre bebetonozva, az nem lehet különb a Deákné vásznánál.

Egyet viszont ígérhetünk, a jövő évi kormányváltás után nem lesz az a betonba öntött Polt Péter, és nem lesz az a médiahatóság-vezető, akit nem lehet majd elmozdítani a helyéről. A jövőre felálló nemzeti egységkormány ezen fog dolgozni

– áll a portálunkhoz eljuttatot  közleményben.