Közösségi oldalak

Hírek

Jó reggelt! Közúti ellenőrzés!

Az M44-es autóút kardosi pihenőjétől állítottak elő a rendőrök kora reggel egy Budapest felé tartó kamionsofőrt, mert a gyanú szerint ittasan vezetett. A múlt héten Békés megyében egy híján 30 járművezetőnél jelzett alkoholfogyasztást a szonda.

Békés megye közútjain a rendőrök rendszeresen végeznek alkoholszondás ellenőrzéseket azért, hogy az ittasan vezetőket kiszűrjék a forgalomból. A csekélyebb és nagyobb forgalmú utakon is visszatérően tartanak igazoltatásokat, melynek során az okmányok ellenőrzése mellett a közlekedőket meg is szondáztatják. Az M44-es autóúton 2022. május 23-án reggel negyed 7 előtt néhány perccel, szinte rögtön az ellenőrzés megkezdésekor találtak is egy olyan kamionost, aki a gyanú szerint ittasan indult hosszú útra. A román állampolgárságú férfi pótkocsis járműszerelvénnyel Budapest felé tartott, amikor a kardosi pihenőhelynél leállították.

Az alkoholszonda olyan magas légalkoholértéket jelzett nála, hogy büntetőeljárás indult ellene. A járművét le kellett zárnia, nem mehetett tovább, a jogosítványát a rendőrök elvették. A sofőr elismerte, hogy előző nap késő estig italozott. A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri a járművezetőket, hogy vegyék komolyan azt a felelősséget, amelyet a közúti közlekedésben való részvétel jelent.

Például egy tehergépkocsi vezetője, ha ittasságából adódóan szabályt sért, hibázik, netán vezetés közben elalszik, súlyos, akár tragédiával végződő balesetet is okozhat. Ezért ne vezessenek ittasan! Az év 20. hetében Békés megyében a rendőrök több mint 2500 alkoholszondás ellenőrzést végeztek. Az ellenőrzött közlekedők közül 29-nél jelzett pozitív értéket a szonda, közülük 8-an gépi meghajtású járművet vezettek.

Az ellenőrzések tovább folytatódnak, hiszen a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság erősítése mindannyiunk érdeke, mert mindenkit hazavárnak.