Közösségi oldalak

Hírek

Jakab Péter: De tudja mit, Katalin? Döntsön a nép!

Jakab Péter közösségi oldalán reagált Novák Katalin azon kijelentésére, miszerint

aki megkérdőjelezi az ő alkalmasságát a köztársasági elnöki posztra, az lenézi a nőket.

  • Mondja ezt annak a pártnak a tagjaként, amelynek Kövér elvtársa szánalmasnak nevezte az országgyűlés női politikusait, egy másik képviselője meg úgy véli, akkor lesz egy nő egyenjogú egy férfival, ha szül 4 gyereket.
  • Egy olyan országban, ahol a gyermekvállalás sokak számára a szegénység vállalását is jelenti.
  • Persze az sem zavarja Katalint, amikor fideszes újságírók gyaláznak családanyákat csak azért, mert ellenzékiek.

Nem, kedves Katalin. Végtelenül örülök, hogy Magyarországnak női köztársasági elnöke lehet. És végtelenül elszomorít, hogy ez ön lesz. Nem a nép akaratából, hanem Orbán Viktor akaratából. Tudja, ő az, aki kijelentette, nőügyekkel nem foglalkozik. És valóban. Nem azért jelölte önt államfőnek, mert ön nő, hanem azért, mert a Fidesz alelnökeként, képviselőjeként, minisztereként végignézte a jogállamiság lebontását, a magyar nemzet kisemmizését, a fideszes gyűlöletpolitika tökélyre fejlesztését, a nemzet darabokra szakítását. Orbán Viktor pártállami rendszerében ez az, ami Önt alkalmassá teszi az államfői posztra. A mi rendszerünkben meg ez tenné Önt tökéletesen alkalmatlanná.

– De tudja mit, Katalin

Döntsön a nép. Ne Orbán, és ne is az ellenzék. Döntsön a nemzet, alkalmasnak tartja-e önt a nemzet egységének képviseletére. Egy valóban jobboldali, valóban nemzeti politikus ennél szebb felkérést nem is kaphat.

Ön azt ígérte, nem engedi a jogállamiság lebontását. Eddig engedte. De most itt a lehetőség, hogy elkezdje visszaépíteni. Elsőként a közvetlen államfőválasztás bevezetésével. Legyen ez az Ön hitelességének próbája a magyar nemzet előtt.

Jakab Péter