Közösségi oldalak

Hírek

Ittasan vezető és jogosítvány nélkül volán mögé ülő férfiakat állítottak elő a rendőrök Békés megyében

Az eltiltás hatálya alatt, illetve engedély nélkül vezető két autóst őrizetbe vették.

Közlekedési szabálysértés miatt két férfit vett őrizetbe a rendőrség 2021. november 14-én Békés megyében. Egyikük annak ellenére vezetett, hogy a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság 2021. június 17-étől 12 hónapra eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök a kevermesi férfit Elek külterületén állították le. A másik autóst Szarvason igazoltatták és az ellenőrzéskor kiderült, hogy folyamatban van ellene egy eljárás, amelynek jogerős befejezéséig szünetel a vezetési jogosultsága, tehát nem ülhetett volna volán mögé. Emellett az alkoholszonda ittasságot is jelzett nála. A rendőrök az őrizetbe vett férfiakat három napon belül bíróság elé állíthatják.

A Szarvason előállított, a gyanú szerint ittas állapotban vezető csabacsűdi férfi mellett további három férfivel szemben intézkedtek a közúti ellenőrzést végző rendőrök ittas járművezetés miatt 2021. november 14-én Békés megyében. Gyulán egy méhkeréki férfinél, Gyomaendrődön egy helyi autósnál, Mezőkovácsházán pedig szintén egy helyi férfinél lett pozitív a légalkoholmérés eredménye. A mezőkovácsházi esetben az alkoholfogyasztás után vezető 34 éves férfi autójával egy kanyarban lement az útról és nekiütközött egy háznak. Nem sérült meg, de ahogyan a másik két ittas vezető ellen, úgy ellene is büntetőeljárás indult. A rendőrök mindhárom férfi vezetői engedélyét elvették.

Békés megyében a 2021. november 8. és 14. közötti héten a rendőrök összesen 24 esetben intézkedtek ittas járművezetés miatt. Azok közül, akik ellen eljárás indult, 15-en gépi meghajtású, 9-en nem gépi meghajtású járművet vezettek. Mivel az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, a rendőrök a jövőben is következetesen és határozottan intézkednek a szabálytalankodókkal szemben – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.