Közösségi oldalak

Hírek

Ingatlanokat adott ki prostitúció tevékenységhez egy orosházi férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként arányosnak tartja az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést annak az orosházi férfinek az ügyében, aki az általa hasznosított ingatlanokat prostitúciós tevékenység folytatása érdekében adta bérbe.

Elsőfokon a Gyulai Törvényszék járt el az ügyben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint az orosházi férfi a szülei tulajdonát képező cég alkalmazottjaként ingatlanok hasznosításával, bérbeadásával foglalkozott. E tevékenysége során megismerkedett egy prostitúciót folytató, illetve ilyen tevékenység végzéséhez mások számára nőket megszerző kötegyáni nővel. A férfi ezt követően a nőnek több ingatlant is bérbeadott prostitúciós tevékenység folytatásához, majd két külföldi vendége számára a nő közbeiktatásával szerzett prostituáltakat.

Az ügyben az elsőfokon eljárt Gyulai Törvényszék a bűnösségét folytatólagosan elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettében és 2 rendbeli kerítés bűntettében beismerő vádlottat 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá vele szemben vagyonelkobzást rendelt el.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője egyaránt enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a védelmi fellebbezéseket alaptalannak tartotta, a nem jogerős ítélet helybenhagyására tett indítványt, mivel úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság a megalapozott döntésében helyesen következtetett a férfi bűnösségére, a cselekményeit helytállóan minősítette, s a kiszabott büntetés megfelelően igazodik a terhére rótt bűncselekmények tárgyi súlyához és a bűnösségi körülményekhez.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni – tájékoztatta portálunkat Dr. Nagyné Dr. Günther Ágnes sajtószóvivő.