Közösségi oldalak

Hírek

Igazi nyári forróság lesz a következő napokban

Igazi nyári kánikula jön, de csak óvatosan a napozással, mert a napsütés nagyon erős UV-sugárzással jár Magyarország szinte egész területén. Nyolc térségből hétben jeleznek extrém magas káros sugarakat. A legveszélyesebb lesz a tűző napon tartózkodni

  • Borsod-Abaúj Zemplén,
  • Heves,
  • Nógrád,
  • Somogy,
  • Tolna
  • és Baranya megyében. Ezeken a területeken 8,4-es, extrém UV-re figyelmeztetnek.

Vasárnap ragyogóan napos, száraz időben lesz részünk, felhők szinte nem is lesznek az égen. Sokfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délies szél. Hajnalban 11-18 fokot mérhetünk. A csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Hétfőn tovább fokozódik a hőség, 32-37 fokos maximumokra számíthatunk az élénk, helyenként erős déli-délnyugati szélben. Az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, de a délután második felében északnyugat felől egy hidegfront közelítheti meg hazánkat, így nyugaton, északnyugaton ekkor már elszórt záporok, zivatarok kialakulhatnak.

Kedden egy hidegfront hatására élénk, erős lesz az északnyugati szél. Csak pár fokkal mérséklődik a meleg, 26-32 fokot mérhetünk délután. Ugyanakkor sokat süthet a nap, az időnként megjelenő felhőkből csak elvétve alakulhat ki egy-egy kisebb zápor.

Szerdán kezdetben naposabb, délután már többfelé felhősebb idő lehet a jellemző, de csak elszórtan fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. 29 és 35 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön kezdetben többfelé kialakulhat zápor, zivatar, délután már csak elszórtan. Az élénk, erős északnyugati szélben 30-36 fokot mérhetünk.