Közösségi oldalak

Hírek

Hűtőből akart kutyaházat csinálni

A gyanú szerint nagy mennyiségű szemetet, közte veszélyes hulladékot rakott le egy férfi Sarkadon, egy üres portán. A rendőrség a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indított eljárást ellene, a nyomozás pedig a napokban fejeződött be.

 

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2023. április 21-én arról, hogy Sarkadon egy üresen álló, füves telken valaki nagy mennyiségű szemetet rakott le. A hulladék között volt építési törmelék, autógumi, hűtőszekrény, fagyasztóláda, de veszélyes hulladéknak számító képcsöves televízió és hullámpala is. Az eset kapcsán a Sarkadi Rendőrkapitányság nyomozói több tanút is meghallgattak, végül eljutottak egy helyi férfihoz, aki elismerte, hogy műszaki cikkeket vitt az üres portára.

Elmondta a rendőröknek, hogy a telek részben az ő tulajdona, de majd meg akarja az egészet vásárolni. A hűtőt és a fagyasztót egy másik, felújítás alatt lévő házból szállította oda azzal a céllal, hogy majd később kutyaházakat csinál belőlük. A Sarkadi Rendőrkapitányságon a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett gyanúja miatt indult eljárás ellene. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait november 27-én továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.