Közösségi oldalak

Hírek

Határsértőket és embercsempészéssel gyanúsítható férfit fogtak el a rendőrök Békés megyében

A magukat Srí Lanka-i állampolgárnak valló külföldieket és segítőjüket előállították.

Három határsértőt tartóztattak fel a rendőrök 2022. április 24-én 7 óra körül Dombegyház külterületén. A férfiak Srí Lanka-i állampolgárnak mondták magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Románia felől illegálisan lépték át az államhatárt. A rendőrök előállították őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük.

Fél órával később újabb tizenkét külföldit fogtak el a rendőrök, akik nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. Illegálisan érkeztek hazánkba és a gyanú szerint egy szintén Srí Lanka-i állampolgár vitte volna tovább őket Nyugat-Európába. A rendőrök a 30 éves férfit is elfogták, ellene a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indít – tájékoztatta portálunkat Szarvas Ágnes r. őrmester a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.