Közösségi oldalak

Hírek

Három közlekedési baleset, két ittas járművezetés gyanúja miatt történt rendőri intézkedés

Békés megyében 2021. augusztus 9-én három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

A 47-es főúton, Körösladányban 5 óra után néhány perccel útszegélynek ütközött, majd árokba csúszott egy személygépkocsi. A jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett.

Gádoroson, a Kossuth Lajos utcában egy balra kanyarodó kerékpáros összeütközött egy őt előző személygépkocsival. A kerékpáros nő súlyosan megsérült.

Békéscsabán, az Andrássy út és a Jókai utca kereszteződésében 19 óra 30 perc körül egy robbanómotoros kerékpár vezetője nem adott elsőbbséget egy segédmotoros kerékpárral közlekedő fiúnak. Összeütköztek és a robbanómotoros kerékpáron utazó 9 éves lány könnyebben megsérült.

Ittas járművezetés bűncselekmény gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2021. augusztus 9-én Békéscsabán és Mezőkovácsházán.

Békéscsabán a Szarvasi útról állítottak elő egy személygépkocsi-vezetőt, mert a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála. Gyorsan hajtott, ezért állították le és igazoltatták. Miután újabb két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját, elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Mezőkovácsházán egy rakodógép vezetőjéről derült ki, hogy ittasan ült volán mögé. A gép rakodóvillájával beleakadt egy légvezetékbe, ami leszakadt, majd a rakodóvillát leengedte és elindult előre, de eközben egy szakaszon megrongálta az út aszfaltburkolatát. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a 37 éves férfi ellen az ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indított. Emellett szabálysértési eljárás is indult ellene, mert nincs jogosítványa és ennek ellenére vezetett.