Hamis vád miatt indított büntetőeljárást egy 22 éves nő ellen a Gyulai Rendőrkapitányság

Nem akart egy fedél alatt lakni volt párjával egy gyulai nő, ezért bejelentette, hogy a férfi erőszakoskodott vele. Miután kiderült, hogy nem történt ilyen, a nő ellen hamis vád miatt büntetőeljárás indult. Az ügy iratait a rendőrség átadta az ügyészségnek.


Bűncselekmény elkövetésével vádolta meg volt párját egy gyulai nő. Mindkettőjüknek közös ismerősük adott szállást, de a nő, miután élettársával megromlott a kapcsolta, nem akarta, hogy egy fedél alatt lakjanak. A szállásadó azonban nem küldte el a férfit, ezért a nő azt gondolta, megoldja a problémát azzal, ha bejelenti, hogy volt párja erőszakoskodott vele. A bejelentésére érkező rendőrök viszont azonnal sejtették, hogy nem mond igazat és a nyomozás adatai is azt támasztották alá, hogy ez egy kitalált történet.

A Gyulai Rendőrkapitányság a 22 éves nő ellen hamis vád miatt büntetőeljárást indított. Mikor kihallgatták, mindent bevallott, elmondta, hogy azt akarta elérni, hogy a volt élettársát vigyék el a rendőrök, ne kelljen egy helyen lakniuk. A rendőrkapitányság munkatársai a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. január 26-án továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!