Közösségi oldalak

Hírek

Gyenge hidegfrontok szólhatnak bele időjárásunkban

Vasárnap délután az Alpokalján alakulhat ki egy-egy kisebb futó zápor. Az északnyugati szél a középső és dél-alföldi tájakon tájakon lehet időnként élénk. Kora reggel 12-18, délután többnyire 24-31 fokot mérhetünk, ennél hidegebb az ország északkeleti csücskében lehet.

Hétfőn keleten lehet naposabb az idő, máshol egy gyenge hidegfront hatására több lehet a felhő az égen. Főként délelőtt északon és a Dunántúlon eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Nyugaton feltámadhat az északi-északnyugati szél. Délután 26-31 fok várható, nyugaton, délnyugaton lesz frissebb az idő.

Keddtől erősödik a nappali felmelegedés, ezen a napon már 29-33 fokos csúcsértékeket mérhetünk. A szél csak az Alpokalján élénkülhet meg. Túlnyomóan napos idő lesz jellemző, egy-egy jelentéktelen zápor csak délelőtt keleten lehet.

Szerdán fokozódik a kánikula, 31-36 fokos csúcsokra számíthatunk a délutáni órákban. Sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A légmozgás a Dunántúlon időnként felélénkülhet. Csütörtökön újabb forró nyári napnak nézünk elébe, majd várhatóan pénteken érkezik a következő hidegfront.