Közösségi oldalak

Hírek

Ezek a kutyaütők kerültek bíróság elé tetteikért

Garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 43 éves büntetett előéletű kevermesi férfi ellen, aki kábítószer hatása alatt megrongált egy autót, majd amikor a tulajdonosa számon kérte, őt is megverte. A férfit a Battonyai Járásbíróság 2019. november 11-én jogerőre emelkedett ítéletével önbíráskodás bűntette miatt 1 év 6 hónap, 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és a próbaidőre elrendelte a pártfogó felügyeletét, a bűncselekmények elkövetésére a próbaidő tartama alatt került sor.

A férfi 2023. április 07-én csekély mennyiségű, amfetamint tartalmazó, kábítószernek minősülő speed-et és kristályt fogyasztott, illetőleg szeszes italt is ivott. A férfi a kábítószerek, továbbá szeszes ital hatása alatt a késő délutáni órákban Orosházán, a Győri Vilmos téren, egy parkolóban álló két személygépkocsiba ok nélkül több alkalommal belerúgott. Az egyik autó tulajdonosa az egyik közeli vendéglátóhelyen dolgozott és látta a férfi cselekményét, ezért kiment a parkolóba és a férfit felelősségre vonta. A terhelt ekkor nyomdafestéket nem tűrő módon szidalmazni kezdte a nőt, megfenyegette, hogy megveri, majd ezután a kezében lévő mobiltelefonnal és ököllel a sértettet – további szidalmazások közben – több alkalommal fejen megütötte. Ezt látva két férfi a terheltet földre leszorította és az időközben értesített rendőrök kiérkezéséig visszatartotta. Az intézkedő rendőrök a terheltet megbilincselték, majd az Orosházi Rendőrkapitányságra előállították. A terhelt társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, az utcán tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit halmazati büntetésül beismerése esetén is végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 300.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. Tekintettel arra, hogy a férfi a cselkeményeit a korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, a járási ügyészség indítványt tett a felfüggesztett büntetés végrehajtására is – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.