Közösségi oldalak

Hírek

Évértékelő értekezlet a Békés Megyei Főügyészségen

A Békés Megyei Főügyészség 2022. évi tevékenységének értékelésére került sor a 2023. március 22-én megtartott összügyészi értekezleten, amelyen jelen volt dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes is.

A koronavírus járvány miatt legutóbb hasonló formában 2019-ben került sor évértékelő értekezlet megtartására, ezért dr. Berg Márta főügyész beszámolójában kitért az azóta eltelt időszak kihívásaira. Kifejtette, hogy a Békés vármegyei ügyészi szervezet jól alkalmazkodott a pandémia, majd az orosz-ukrán konfliktus okozta nehézségekhez. A főügyész kiemelte, hogy a jelentős informatikai fejlesztések lehetővé tették, hogy az ügyészek otthondolgozás keretében is a korábbi évekhez hasonló színvonalon végezzék el feladataikat, emellett a racionális gazdálkodás érdekében is számos, eredményes intézkedés megtételére került sor.

A büntetőjogi szakági tevékenység értékelése során dr. Havrán Ákos főügyészhelyettes beszámolt arról, hogy az utóbbi években jelentős teret nyertek a büntetővégzés meghozatalára irányuló ügyészi indítványok, amellyel párhozamosan csökkent azon terhelteknek a száma, akiknek ügyét tárgyalás keretében kell elbírálni. Kiemelte, hogy a főügyészség váderedményessége az előző évben 99,32 % volt, ami meghaladta az országos átlagot.

A közérdekvédelmi feladatok értékelése során dr. Juhász Lajos közjogi főügyészhelyettes kitért arra, hogy mind a törvényességi ellenőrzési, mind a magánjogi területen jelentősen nőtt az ügyészi kezdeményezésre indult ügyek száma. A járványügyi szabályok változása folytán lényegesen nagyobb arányban folytattak le a büntetés-végrehajtási szakterület ügyészei is vizsgálatot, illetve ellenőrzést az előző évben.

Dr. Lajtár István legfőbb ügyész helyettes előadásában kifejtette, hogy a beszámoló adatai alapján a megye ügyészei szakszerűen, jogszerűen és időszerűen végezték el a feladataikat az előző évben, és megköszönte a vármegyei ügyészség valamennyi munkatársának az elmúlt évek nehézségei között tanúsított helytállást – tájékoztatta portálunkat Dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes helyettes szóvivő.

RSS Sportklub hírek

YouTube csatorna

RSS Időjárás

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!