Közösségi oldalak

Hírek

Év végéig nem lesz hétvégenként gyermek fekvőbeteg-ellátás a békéscsabai kórházban

Szeptember elsejétől hétfőtől péntek 16 óráig biztosított a gyerekek ügyeleti ellátása, utána vagy hazaküldik őket, vagy áthelyezik a gyulai gyermekgyógyászati osztályra.

Átszervezik az intézményen belüli betegutakat a Békés Megyei Központi Kórházban, aminek következményeként szeptember 1-jétől az intézmény békéscsabai részlegén hétvégenként nem lesz gyermekgyógyászati fekvőbetegellátás

– közölte szerdán közleményben az intézmény.

Mint írták:

A békéscsabai Réthy Pál Tagkórház gyermekgyógyászati részlegén hétfőtől péntek 16 óráig biztosított a fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása.

Pénteken a betegeket – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16 óráig hazabocsátják. Ha a gyermekeknek hétvégén is szükségük van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezik őket a gyulai gyermekgyógyászati osztályra; a kezelésüket ott folytatják a teljes gyógyulásig.

Az intézkedés várhatóan december 31-ig marad érvényben.

A békéscsabai alapellátási gyermekügyelet ellátási idejét a változás nem érinti.

A gyulai kórházban a gyermekgyógyászati ügyeleti járó- és fekvőbeteg ellátás a hét minden napján, 24 órában biztosított – írták.

Ahogy arról korábban a sajtóhírekben olvasni lehetett, Jászberényben a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon „személyi változások”, azaz szakemberhiány miatt szeptember 1-ig korlátozzák az ellátást. Ennek jegyében este 16 óra és reggel 8 óra között, valamint hétvégén nem lehet szülni a városi kórházban. Hasonlóképp a gyermekosztály működését is ideiglenesen felfüggesztették. A szülészetet és gyermekgyógyászatot más kórházak veszik át: a Szolnoki Hetényi Géza Kórház, a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház, a Hatvani Albert Schweitzer Kórház és a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház biztosítja az ellátást ügyeleti időben. Budai Lóránt, a város ellenzéki polgármestere az Alfahírnek elmondta, Pintér Sándor pontosan tudja, hogy a bezárt szülészosztályra képtelen megoldást találni, inkább a hallgatásba menekül.