Közösségi oldalak

Hírek

Értetlen ittas, eltiltott és engedély nélküli járművezetők Békés megye útjain

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2023. augusztus 25-én 17 óra 30 perckor Békéscsabán, a Nagyrét tanya útszakaszon. Egy személygépkocsit vezető férfinél a helyszíni alkoholmérés eredménye pozitív lett, az alkoholfogyasztást pedig a további mérések is megerősítették. A rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene. A férfi egy óra múlva, 18 óra 40 perckor ismét a rendőrök látókörébe került, amikor a Csabai úton ellenőrizték. A szervezetében még mindig volt alkohol, emellett azért sem ülhetett volna ismét autóba, mert röviddel azelőtt elvették a vezetői engedélyét. A férfit előállították a rendőrkapitányságra, engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési őrizetbe vették és három napon belül bíróság elé állíthatják.

Nem ülhetett volna volán mögé az a két férfi sem, akikkel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2023. augusztus 25-én. Egyiküket Vésztőn, a Kossuth Lajos utcában állították meg a rendőrök, a másik férfit pedig Orosházán a Dózsa György utcában igazoltatták. Mindketten úgy közlekedtek, hogy jogerősen el voltak tiltva attól, hogy autót vezessenek. A rendőrök büntetőeljárást indítottak ellenük.

Soha nem volt vezetői engedélye azoknak a férfiaknak, akikkel szemben a békési, illetve a gyulai rendőrök intézkedtek. Egyiküket Mezőberényben, a Gyomai úton közlekedett, a másik férfi pedig Kétegyházán, a Bocskai utcában vezetett mikor megállították. A rendőrök mindkét férfit engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vették és három napon belül bíróság elé állíthatják – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.