Közösségi oldalak

Hírek

Ennyit a Fidesz migráns-ellenességéről – özönlenek a migránsok a gödi gyárba!

Mostanában többször hallhattunk a gödi Samsung SDI gyárról, nem éppen pozitív színben. Többek között arról lehetett hallani, hogy 88 tonnányi magzatkárosító oldószer került a levegőbe, nehézfémeket találtak a dolgozók szervezetében. Büntetések helyett a kormány megsegíti őket, majdnem az egyötödét a magyar kormány finanszírozza a Samsung SDI új, nagy volumenű gyártósor-bővítésének.

Most olvasónk információi alapján azt nézzük meg, hogyan zajlik a magyarok lecserélése vendégmunkásokra. – A kiváltó ok a korábban bevezetett új gyártástechnológia bukása, ami az év második felétől a gyáregységek közel 90%-os leállását jelenti. A dolgozókkal március első hetében közölték, hogy az alapbérük módosításra került, a sori dolgozók alapbérét csökkentették amely március 1-től érvényes, az új szerződésüket pedig március 18-a és 28-a között írhatják alá – mondta el.

Egy példát is felhozott, korábban 2600 forintos alap órabérben dolgozók bérét egységesen 1900 forintra csökkentették, majd három sávban adható juttatásokat neveztek meg tapasztalat, eddig eltöltött munkaévek, stb. alapján. A tömeges felmondás a közvetlen dolgozók körében jelenleg is zajlik, néhány ember (gyermekesek, hitellel terheltek) aláírja, de a többség tanácstalan. – A profession.hu álláskereső oldalon az éveken át meghirdetett sok pozíció egyik napról a másikra eltűnt, a próbaidősöket kivétel nélkül, a hosszútávú táppénzen lévő embereket levélben értesítve küldték el – folytatta.

A régóta munkaerő-közvetítőn keresztül alkalmazott dolgozók pedig rettegnek, mivel a cég biztosítja nekik a szállást is. A Samsung a saját, közvetlenül alkalmazott (szinte mind magyar) dolgozói közül minden részlegnek meg kellett jelölni azt a 10%-ot, akiket mindenképpen meneszteni fognak. – Eközben tervszerűen épül a harmadik gyáregység, ahol a Hyundai közreműködésével egy „új”, hengeres, száraz elektrolitos termék fog készülni, nagy valószínűséggel kevés magyar vezetővel és karbantartóval, elmondások alapján filippínó bérelt munkaerővel – összegezte.