Közösségi oldalak

Hírek

Előbb hó, majd délután havas eső hullhat

Előbb hó, majd délután havas eső hullhat

Hétfőn egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, beborul az ég. Az ország északi-északkeleti felén hószállingózás, gyenge havazás, néhol havas eső, délen kisebb eső fordulhat elő elszórtan. Helyenként élénk lehet a délnyugati szél. A reggel ismét fagyos lesz, -8, -1 fok között alakulnak a minimumok, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Délután pedig 0-8 fokra van kilátás.

Keddre egy mediterrán ciklon hozhat országos csapadékot, elsősorban északon és északkeleten havazhat, máshol inkább eső lehet a jellemző. Több helyen élénk, reggel délkeleten, délután a Dunántúlon erős lehet a légmozgás. Napközben -1 és +8 fokot mérhetünk.

Szerdán nyugat felől tisztul az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de keleten, északkeleten még előfordulhat havazás, hózápor. Az északnyugati szél megélénkül több helyen. Napközben -2 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön ismét többfelé lehet csapadék: északon, északkeleten vegyesen hó, havas eső, ónos eső, máshol eső. Átmeneti enyhülés kezdődik, a délies szél élénk, helyenként erős lesz. Délután -2, +11 fok várható, délnyugaton lesz enyhe, északkeleten fagyos az idő.

Pénteken is esős idő jön. Az erős déli szél hatására intenzív melegedés körvonalazódik. A csúcsértékek délen 9-17 fok között alakulhatnak, míg máshol 1-8 fokra van kilátás.