Közösségi oldalak

Hírek

Előállítások és őrizetbe vételek Békéscsabán, Gyulán, Szeghalmon és Orosházán

Az Orosházi Rendőrkapitányság őrizetbe vett két fiatalkorú orosházi fiút, mert 2023. június 23-án magyarbánhegyesi társukkal Orosházán megjelentek egy idős férfi házánál. Betörtek egy ablakot, azon át bementek az épületbe. A férfit bántalmazták, pénzt követeltek tőle, majd elvitték a kézitáskáját, amiben pénz volt és a karóráját. Az orosházi fiatalokat, valamint magyarbánhegyesi társukat a rendőrség rablás bűntett elkövetésével gyanúsítja.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság 2023. június 23-án őrizetbe vett három román állampolgárt. Ők a gyanú szerint egy szeghalmi telephelyen álló traktorról leloptak egy alkatrészt, amivel másfélmillió forint kárt okoztak. A férfiakat az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei fogták el, a 47-es főúton, Orosháza külterületén tartóztatták fel őket.

Békéscsabán, egy gyorsétkezdében 2023. június 23-án 13 óra 45 perc körül egy nő fizetés nélkül akart ételt rendelni és fellökte a felszolgálót. A sérült alkalmazott megpróbált segítségért telefonálni, de a nő kivette a kezéből a telefont, összetörte és elmenekült. A rendőrök az 50 éves román állampolgárságú nőt 10 perc alatt elfogták, a vasútállomásról állították elő. A Békéscsabai Rendőrkapitányság garázdaság miatt büntetőeljárást indított ellene.

Gyulán, a Béke sugárútról 2023. június 23-án 13 óra 15 perc körül előállítottak a rendőrök egy férfit. Személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a Gyulai Járásbíróság 2023. december 12-éig eltiltotta a járművezetéstől. Az 59 éves gyulai férfi ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.