Közösségi oldalak

Hírek

Elmenekültek a MÖM elől a lakásbitorlók – Újabb ingatlanokat adtak vissza a tulajdonosoknak!

Sürgős segítségkérés érkezett Budapestről a Magyar Önvédelmi Mozgalomhoz, egy XV. kerületi idős nyugdíjas úrtól. Sajnos az eset már szinte minden napos kicsiny hazánkban. Roma emberek költöztek be egy albérletbe, amit természetesen nem hajlandók fizetni, fenyegetés, életellenes cselekmények történtek – áll a MÖM közleményében.

A MÖM XV. tagjai azonnal felkeresték az urat és megvizsgálták az ügyet.

Hónapok óta nem fizetnek lakbért, rezsit. Az ingatlan bitorlók a szépen kérésre fenyegetéssel válaszoltak, és az idős úr sérelmére tettlegességig fajult helyzet. Az eset miatt rendőrségi feljelentések tömkelege született meg, ennek ellenére mégsem történt változás.

Az idős úr tanácsunkra azonnal felszólította írásban, levélben az ott lakókat, hogy rövid határidőn belül el kell hagyniuk a helyet. Majd tegnap eljött a végső határidő letelte, így este 6 – kor meglátogattuk az ingatlant ahova MÖM XV. kerületi tagjaival és a tulajdonossal érkeztünk. Nem találtunk senkit, csak szemetet, mocskot, és rengeteg személyes holmit hagytak maguk után.

Látszik, hogy sietve távoztak a helyszínről. Gyanítjuk, hogy számítottak az érkezésünkre és inkább patkányok módjára elhagyták a süllyedő hajót. Gyors zárcseréket, kapuk gyors javítását elvégeztük, hogy ne tudjanak újra visszatérni „véletlenül” a házbitorlók. Az okozott kár, nem fizetett rezsi költség, és bérleti díj, több millió forintnyi összeget tesz ki.

Ilyen tartalmú sms-eket írtak a lakásfoglalók a MÖM-nek

Illegális lakásfoglalók és a tehetetlen rendőrség nyomában járt Gödöllőn a MÖM

Feltört lakások reményvesztett tulajdonosai kerestek meg bennünket Gödöllőről az elmúlt napokban. Mint elmondták minden próbálkozás hiábavaló volt eddig és a rendőrség is tehetetlen az ügyben, így nem tudnak megszabadulni a lakásukba beköltözött alakoktól.

A segítségkérést követően a MÖM gödöllői, a gombai és a budapesti szervezetének tagjai segítettek egy idős hölgynek a saját tulajdona birtokba vételében.

Egy másik eset kezelése is folyamatban van itt néhány nap múlva várható eredmény, amelynél sajnos a rendőrség részéről felmerült a hivatali kötelesség megszegése. Az illegális lakásfoglalók etnikai hovatartozását egyik esetben sem említjük. Úgyis tudja mindenki!

– írja közleményében portálunkhoz eljuttatot közleményében a Magyar Önvédelmi Mozgalom.