Közösségi oldalak

Hírek

Elhullott bikaborjúja tetemét vitte ki egy lucernaföldre egy férfi Eleken

Nem gondolta, hogy ebből baj lehet, hogy ezzel bűncselekményt követ el. A rendőrség eljárást indított ellene és az ügyének iratait átadta az ügyészségnek.

 

Elek közterület-felügyelője jelentette be 2022. február 21-én a rendőrségen, hogy a város határában, egy önkormányzati lucernaföld szélén egy állati tetemet talált, amit trágyával takartak le. Kiderült, hogy az elhullott bikaborjút egy helyi férfi vitte oda. Nem akarta a saját udvarán elhantolni, ezért lovaskocsira tette. Trágyát is pakolt fel mellé, hogy majd azzal letakarja.

Kihallgatásán azt állította: nem tudta, hogy kinek a földjére teszi le és azt sem gondolta, hogy ezzel bűncselekményt követ el. A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy veszélyes hulladékot helyezett el az önkormányzati területen. A Gyulai Rendőrkapitányság az eleki férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésével gyanúsítja. Az ügy rendőrségi vizsgálata befejeződött, az iratokat a rendőrség 2022. május 31-én megküldte az ügyészségnek – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.