Közösségi oldalak

Hírek

Egységes ellenzék: Kövér László számoljon el a hozzá köthető hargitai luxusingatlannal!

Ma újabb eltitkolt fideszes vagyonra derült fény Juhász Péter YouTube-ra feltöltött videójából. Ezúttal egy úszómedencével is rendelkező hargitai luxusingatlanról derült ki, hogy Kövér László házelnökhöz köthető, sőt a helyiek szerint a gyakorlatban is ő használja a villát.

Az ingatlan tulajdonosa Kövér László kabinetfőnöke, Veress László, ugyanaz az ember, akiről hetekkel ezelőtt már kiderült, hogy a családja egy 240 millió forintot érő budai luxusvillában lakik, amit a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány vásárolt meg. Ugyanez az alapítvány ebben a történetben is feltűnik, ahogy az a Kövér Lászlóval jó kapcsolatot ápoló tajvani milliárdos is, akinek a közbenjárásával a hírek szerint több száz millió forint érkezett ehhez az alapítványhoz.



Úgy tűnik, hogy a Fideszben mindenkinek van egy Völner Pálja, aki pár papírzacskónyi csúszópénzért bármit elintéz, és mindenkinek van egy Mészáros Lőrince, akinek a nevén minden eltitkolni szándékozott vagyon elrejthető. Kövér László számára minden jel szerint kabinetfőnöke, Veress László lehet ez az ember, akinek korábbi ingatlanügyében ma már sikkasztás miatt nyomoznak a hatóságok.

Az egységes ellenzék azonnali válaszokat követel Kövér Lászlótól: pontosan mekkora ingatlanbirodalommal rendelkezik határon innen és határon túl? Igaz, hogy ő használja a kabinetfőnöke nevén lévő hargitai luxusingatlant? Igaz, hogy csak a Hargitán van három másik ingatlan is a kabinetfőnöke nevén? Pontosan hány luxusingatlannal rendelkezik a házelnök strómanokon és alapítványokon keresztül? Mely országokban vannak még ehhez hasonló, nagyértékű, a magyarok elől eltitkolt, hozzá köthető ingatlanok?

Az egységes ellenzék szerint Kövér Lászlónak emberi és politikai kötelessége is, hogy a magyarok elé álljon a határokon átívelő több száz milliós ingatlanpanama ügyében, amelyben már sikkasztás gyanújával zajlik nyomozás!

Jobbik
DK
LMP
Momentum
MSZP
Párbeszéd
MMM