Közösségi oldalaink

Hírek

Egy hét alatt 21 értetlen piás járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök!

Békés megye útjain 2022. június 20. és június 26. között 11 gépi meghajtású jármű vezetőjével és 10 kerékpárossal szemben kellett ittas járművezetés miatt intézkedniük a rendőröknek.

Volt olyan, aki 2022. június 25-én, Szarvas külterületén, a 44-es számú főúton egy ellopott autóval lesodródott az útról és könnyebben megsérült. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a 21 éves öcsödi nő ittasan közlekedett. A rendőrök ittas járművezetés miatt büntetőfeljelentést tettek.

Gyulán, a Nagyváradi úton 2022. június 26-án 14 óra 45 perc körül, pedig egy férfi úgy közlekedett személygépkocsival, hogy nincsen vezetői engedélye. A 48 éves férfit a Gyulai Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette, és engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt a rendőrök három napon belül bíróság elé állíthatják. Emellett a helyszínen történt szonda alkoholfogyasztást jelzett nála és a további mérések is megerősítették azt, hogy az autós ittasan vezettet. Ezért a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást is indítottak ellene – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Az ittas emberek a környezetükről torz képet látnak, így járművezetőként nem biztos, hogy jól fel tudják mérni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét. Emiatt megnő az esélye annak, hogy hibáznak, balesetet okoznak. A rendőrség kéri, hogy ittasan senki ne üljön a volán mögé! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét.

… hogy mindenki hazaérjen!

További hírek a kategóriából: Hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!