Közösségi oldalak

Hírek

Dobrev Klára 23 európai ország nagykövetségeinek vezetőivel találkozott

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök Rónai Sándor árnyékkülügyminiszterrel és Dr. Vadai Ágnes honvédelmi árnyékminiszerrel 23 európai ország nagyköveti vezetőjével folytatott egyeztetést a jogállami eljárásról, az uniós pénzekről, az Árnyékkormány szövetségi politikájáról és a NATO-bővítésről.

A jogállamisággal, uniós pénzekkel kapcsolatban az árnyék-miniszterelnök elmondta: az Árnyékkormány elkészítette azokat a törvényjavaslatokat, amely újra jogállammá tenné hazánkat: csatlakoznánk az Európai Ügyészséghez, függetlenné tennénk a bíróságokat és az ügyészséget, módosítanánk az Alkotmánybíróság jelenlegi, jogállamot korlátozó működését, és helyreállítanánk a kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot.

Az Árnyékkormány szövetségi politikájával kapcsolatban Dobrev Klára világossá tette: elkötelezettek vagyunk az európai értékek mellett, és megkérdőjelezhetetlennek tartjuk, hogy Magyarországnak az EU-ban van a helye. A NATO-bővítéssel kapcsolatban az Árnyékkormány magyar érdekként tekint Svédország és Finnország NATO-csatlakozására, hiszen nemzeti érdek, hogy a NATO még erősebb legyen és tovább növekedjenek a védelmi képességei.

Dobrev Klára arról is biztosította hazánk szövetségeseit: az Árnyékkormány készen áll arra, hogy bármikor át tudja venni a kormányzást, Magyarország pedig újra egy független ország és egy európai ország legyen.

Árnyékkormány Sajtóiroda

OS