Közösségi oldalak

Hírek

Csaló szemtanú bukott le Orosházán

Orosházán, egy parkolóban egy férfi kocsijával meghúzta a mellette álló autót. Odament hozzá valaki és azt állította, az ő testvérének okozott kárt, így csalt ki pénzt tőle. A bűncselekmény gyanúsítottja ellen a rendőrség vádemelést javasol.

Áruházi parkolóban lett csalás áldozata egy férfi 2023. szeptember 14-én, Orosházán. Vásárolni készült, le akarta állítani az autóját, de miközben beállt egy helyre, véletlenül meghúzta a mellette várakozó kocsit. Még ki sem szállt, egy férfi már kopogott is az ablakon és előadta neki, hogy a testvére kocsijában okozott kárt. Ráadásul az autót nemrég vették és nagyon drága lesz megcsináltatni. A hibázó autós rögtön felajánlotta, hogy a biztosítóján keresztül rendezi a javítás költségét, de az idegen ragaszkodott hozzá, hogy készpénzben oldják meg mindezt. Végül 270 ezer forintot fizetett, de kiderült, hogy valójában nem is a károsultnak, csupán egy szemtanúnak.

Nem sokkal később ugyanis a károkozó autós felesége meglátta, hogy az egyik internetes közösségi oldalon a sérült kocsi tulajdonosa keresi a másik felet, akivel rendezhetné a kárát. A férfi azonnal jelentkezett a valódi károsultnál és feljelentést tett a rendőrségen. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei kiderítették, hogy kinek fizetett és a 40 éves orosházi férfi ellen csalás miatt büntetőeljárást indítottak. A történtek rendőrségi vizsgálata befejeződött, az ügy iratait a nyomozók vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.