Közösségi oldalak

Hírek

Cigány önkormányzati vezető unokája rabolt ki egy idős nőt, aki később belehalt sérüléseibe Orosházán

Alig egy héttel ezelőtt jártunk Orosházán, ahol lakossági kérés kapcsán riportot készítettünk, és a tapasztaltak alapján sajnos már akkor borítékolható volt, hogy egy nagyobb tragédia hamarosan bekövetkezik. A nem várt eset sajnos hétfőn reggel 8 órakor megtörtént: egy rablótámadást követően vesztette életét Orosházán egy idős asszony

– írja portálunkhoz eljuttatott közleményében László Attila, a MÖM elnöke.

A cigány önkormányzat vezetőjének unokája

A rablás Orosházán, a Kishangya ABC közelében történt. A 82 éves idős asszony az ABC pénztáránál 20 ezressel fizetett, majd több mint 10 ezer forintot kapott vissza. Ő még egy másik világban nőtt fel, így nem tulajdonított túl nagy jelentőséget annak, hogy mögötte a sorban egy 17 éves cigány állt, aki árgus szemekkel figyelte, mennyi pénzt kap vissza.

A „fiatal lány” követte az idős asszonyt, majd 40-50 méterre az üzlettől, megpróbálta kitépni kezéből a táskát. Akkora lendülettel rántotta meg, hogy az asszony elesett, és beverte a fejét. Az elkövető, segítségnyújtás helyett egyszerűen sorsára hagyta a kifosztott idős asszonyt, aki kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe.

A rendőrség az üzlet kamerafelvétele alapján beazonosította az elkövetőt, és rövid időn belül elkapta. Kiderült, hogy a cigány önkormányzat vezetőjének az unokája.

„Magyarországon már szinte minden napra jut egy életellenes bűncselekmény. Az állam tehetetlen, képtelen megvédeni a lakosságot. A rendfenntartó képessége pedig gyakorlatilag megszűnt. A mi türelmünk viszont elfogyott, ezért amennyiben az állam továbbra is képtelen lesz garantálni a lakosság biztonságát, ne csodálkozzon majd rajta, hogy mi fogjuk kézbe venni társadalmunk védelmét, a ránk szabadított bűnözőkkel szemben”

– fogalmazott László Attila.