Közösségi oldalak

Hírek

Busszal érkezett Szarvasra a 20 éves kecskeméti tolvaj férfi

Kerékpárokat, kéziszerszámokat, aprópénzt és egy kocsit is ellopott az a férfi, aki elmondása szerint rossz buszra szállt, így került Szarvasra. A bűncselekményeket alig négy óra leforgása alatt követte el, végül a rendőrök állították meg, amint éppen jogosítvány nélkül, ittasan vezetett. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Busszal érkezett Szarvasra az a 20 éves kecskeméti férfi, aki 2022. november 21-én az éjszakai órákban a gyanú szerint több bűncselekményt is elkövetett a településen. Elmondása szerint Nagykőrösre indult egy barátjával, de rossz járatra szállt és ittassága miatt el is aludt út közben így csak a végállomáson vette észre, hogy nem jó helyen jár, barátját pedig már nem találta. Haza akart jutni, de nem volt pénze, így elhatározta, hogy lopni fog. Az állomás környékéről elvitt egy biciklit azért, hogy majd azzal hazateker Kecskemétre. Az egyik utcában aztán észrevett egy autót, aminek az egyik tárolórekeszében aprópénz volt.

Egy téglával betörte a kocsi ablakát és kivette az érméket. Ezután átmászott egy közeli ház kerítésén és az egyik melléképületből ellopott egy szerszámgépet, majd egy másik ház tárolójából italokat és horgászfelszerelést vett magához. Tovább járva az utcákat az egyik családi ház udvaráról elhozott egy kerékpárt is, elmondása szerint azért, mert jobbnak és erősebbnek látszott, mint az, amit korábban az állomásról lopott. Úgy gondolta ezzel a kerékpárral könnyebb lesz hazatekernie és utána drágábban el is tudja adni. Nem sokkal később Szarvason az egyik parkolóban egy olyan kocsit talált, ami nem volt bezárva és a tulajdonosa benne felejtette az indítókulcsot. A férfi kinyitotta az autót, bepakolta a korábban ellopott dolgokat és elindult vele.

Annak ellenére vezetett, hogy soha nem volt jogosítványa és ittas is volt. Nem jutott messzire, a szarvasi rendőrök az egyik közeli utcában megállították. Az eljárás során minden sértett visszakapta az értékeit, a férfi ellen pedig lopás vétség, ittas járművezetés, jármű önkényes elvétele bűntett és engedély nélküli vezetés miatt is eljárás indult. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2023. június 22-én továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.