Burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megye több pontján

A 46-os főúton, Gyomaendrőd és Mezőberény között szórásos technológiával javítanak, ahol félpályás útlezárás mellet jelzőlámpával is találkozhatnak az arra közlekedők. Békéscsaba belterületén a Bartók Béla úton hézagkiöntést végeznek. A javítás ideje alatt a közlekedők forgalomkorlátozásra és 40 km/órás sebességkorlátozásra számíthatnak.

Gyomaendrőd és Mezőberény között a munkálatok várhatóan június végéig, a békéscsabai Bartók Béla úton mindössze néhány napig tartanak majd – olvasható a Magyar Közút közleményében.

A szórásos kátyúzási technológia jellegzetessége, hogy a munka élvégzését követően pár milliméter átmérőjű zúzalék pergés tapasztalható 2-3 napig, mely a hézagkiöntési munkáknál is előfordulhat. Ezért a szakemberek a közlekedők türelmét és a kihelyezett sebességkorlátozás betartását kérik.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.