Közösségi oldalak

Hírek

Bűnmegelőzés korhatár nélkül

Rendészeti hallgatóknak tartanak előadásokat, bemutatókat a rendőrség, honvédség, katasztrófavédelem, valamint a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai. A bűnmegelőzési szakemberek által szervezett táborozás során a tartalmas előadások mellett a pihenést és kikapcsolódást is biztosítják a diákoknak.

Két hétig tartó ifjúsági tábort szervezett 2022. június 13-tól 2022. június 24-ig a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a „Tálcán kínáljuk a biztonságot!”-„Bűnmegelőzés korhatár nélkül” elnevezésű – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott – pályázat keretében a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium rendészeti hallgatóinak. A 11. osztályos rendészeti tanulóknak bűnmegelőzési témakörben rendeznek foglalkozásokat a rendőrség szakemberei, valamint látványos bemutatót a Közterületi és Támogató Alosztály speciális feladatokra kiképzett rendőrei.

Emellett a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Honvédség munkatársai is megjelennek a békéscsabai, orosházi helyszíneken, hogy előadásokat tartsanak a 150 diáknak. A fiataloknak lehetősége lesz ellátogatni a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe is. Természetesen a pihenés és a kikapcsolódás sem fog elmaradni. Bográcsozással, strandolással és vetélkedővel is készülnek a szervezők.