Közösségi oldalak

Hírek

Békés Megyei MSZP: Hiába dicséri Békéscsaba jelenlegi polgármestere az elődjét

Elfogadták a költségvetést, újabb operatív törzsek alakultak, Magyarország épp újraindul, pedig a miniszterelnök szerint le sem állt. A járvány nyomában járó gazdasági visszaesés miatt sok vállalkozás ment tönkre, sok munkahely veszett el, sokan kerültek nehéz helyzetbe.

Most, az újraindítás mellett az újraépítésre is lehetőség nyílhat, lehetőség arra, hogy szociálisan érzékenyebb módon, demokratikusabb elvek szerint menjünk tovább.

A Fidesz és Orbán leépítették a szociális juttatásokat, szétbontották a szociális hálót. Megszüntették a társadalmi mobilitást. Ellehetetlenítik a szociális szektorban dolgozókat, feszültséget teremtenek az egészségügyben. A magát családbarátnak beállító kormány elfogadta a rabszolgatörvényt, nevetséges nyugdíjemelést adott, a válság alatt sem emelte a munkájukat elvesztőknek adott támogatás összegét és időtartamát.

Nem oda érkezik a segítség ahová kéne, és nem az, aminek kéne. A hátrányos térségekben, nem a munkahelyteremtő beruházásokat, nem az oktatást és nem az állami szolgáltatások színvonalának emelését (orvos, közösségi közlekedés) segítik. Régebben se, most se.

Hiába, dicséri Békéscsaba jelenlegi polgármestere az elődjét a Magyar Nemzetnek adott interjúban, hogy „Vantara Gyula számos fontos sikert tudott felmutatni a városfejlesztésben.”Munkahely teremtő beruházások abban a korszakban sem voltak. Építettek Agórát, cipősaroktörő főteret, szökőkutat. Mindezek mellett havonta több mint egymillió forintért kértek tanácsot „konyhai ügyekben”, és 167 millió forint került a polgármester bizalmas barátainak vállalkozásához. Belefért, hogy majdnem 50 millió forint büntetést fizettek az Öveges-program miatt, és az is, hogy a pakolóház építése miatt belebontottak a Közgé tornatermébe. Tervek voltak, a Modern Városok Programban is szó volt paradicsomsűrítő üzemről és hűtőházról. Ezekből se lett semmi. Ilyen a Fidesz politika.

Kitörési lehetőségek, munkahelyek kellenek, Békés megyében Békéscsabán is. Az oktatással lehetőségeket kell teremteni arra, hogy a tudás megszerzésével, az elsajátított ismeretekkel boldogulhassunk a világban. Békéscsabán meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a magas színvonalú középfokú iskoláinkra épülő, helyben elérhető és kamatoztatható, a piacon megbecsült, minőségi szaktudást és diplomát tudjunk nyújtani a diákoknak. Az egyenlő és színvonalas oktatással tudunk lehetőséget teremteni mindannyiunk számára. Kormányváltást, korszakváltást!

– írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a Békés Megyei MSZP.