Közösségi oldalak

Hírek

A tartalom a régi, a forma új

A tartalom a régi, a forma új

Többek között az ittas, bódult állapotban történő járművezetés, a menet közbeni mobiltelefonálás, a biztonsági öv használatának hiánya volt a téma egy Gyulán tartott balesetmegelőzési rendezvényen. A fontos üzeneteket a szolnoki Üzenet Táncszínház öntötte új formába.

Látványos és tanulságos előadást nézett végig több mint 300 diák 2022. október 12-én, Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A szolnoki Üzenet Táncszínház mutatta be „Üzenet a biztonságért” című összeállítását. A koreográfiákkal a táncosok szemléletesen mutatták be a szabálytalanság lehetséges következményeit. Azt, hogy mi történhet, ha valaki ittasan, vagy bódult állapotban vezet, az autóban nem használja a biztonsági övet, menet közben telefonál, üzenetet ír, olvas, vagy úgy közlekedik kerékpárral, hogy nincs kivilágítva.

A színpadon kibontakozott egy közlekedési káosz is, amely érzékeltette, mennyire fontos a forgalomban az egymásra való odafigyelés és a türelem. A 112-es segélyhívószám használatáról is készült egy látványos műsorelem. Az egyes témákról néhány percben szakértők is elmondták a gondolataikat. A rendezvény vendége volt Benkő Mihály, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Szervezetének Közlekedés Emberi Tényezői Szakcsoport elnöke, és dr. Tibori Balázs, a Gyulai Járási Ügyészség közlekedési ügyésze. Mellettük megosztotta tapasztalatait, tanulságos történeteit Tóth Pál r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának főügyeletese és Fenesiné Markovics Nóra r. főhadnagy, a Gyulai Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója is.

A példákra épülő, rövid és a fiatalok nyelvén megfogalmazott üzenetek, tanácsok révén a szervezők, a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Gyulai Rendőrkapitányság szakemberei remélik, hogy a diákok óvatosabban fognak közlekedni, megtanulják, és figyelnek arra, hogy be is tartsák a közlekedési szabályokat. A rendezvényen egy filmet is láthattak az általános és középiskolások. Egy ittasan vezető, balesetet okozó fiatalember mesélte el a történetét. Azt, hogy autóval árokba hajtott és a mellette ülő barátja súlyosan megsérült. Azért vállalta, hogy megosztja a gondolatait, hogy mások ne kövessék el ugyanazt a hibát, mint őt. A filmvetítés után az Üzenet Táncszínház gyulai előadása egy látványos légtánccal zárult – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.