Közösségi oldalak

Hírek

„A sport mindenkié, ahogyan az élet is!”

Az Országos Vérellátó Szolgálat 2024. június 18. és 2024. szeptember 9. között Sportolói véradó kampányt indít, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára a nyári hónapokban is, illetve népszerűsítse a sportot, mint az egészséges életmód egyik alappillérét. A projekthez számos neves sportoló is csatlakozott.

Az Országos Vérellátó Szolgálat biztosítja azt, hogy az egészségügyi intézmények számára rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészítmény a betegellátáshoz – mondta Bayerné Dr. Matusovits Andrea az intézmény főigazgatója.

A vezető hangsúlyozta, hogy „ennek megvalósításához nemcsak a vérellátás hatékony tervezése és szervezése szükséges, hanem időről-időre emlékeztetni kell a lakosságot arra, hogy egyetlen önkéntes jócselekedetükkel három emberéletet menthetnek meg.”

A nyári időszakban is fontos, hogy az emberek elmenjenek vért adni, hiszen hétköznapokon 1600-1800 véradóra van szükség Magyarországon, ahhoz, hogy fent lehessen tartani a biztonságos vérkészletet. Ehhez 40-60 helyen várja az OVSz a jelentkezőket minden hétköznap. Mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebbi véradópontot a Szolgálat honlapján.

Az Országos Vérellátó Szolgálat pedig 2024. június 18. és 2024. szeptember 9. között útjára indítja Sportolói véradó kampányát, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára a nyári hónapokban is, illetve népszerűsítse a sportot, mint az egészséges életmód egyik alappillérét.

A hamarosan induló projekthez számos hazai olimpikon, parasportoló és sportoló csatlakozott, Ligetvári Patrik a Telekom Veszprém KC játékosa a kampányról elmondta: „Mindenképpen buzdítanám az embereket, hogy jöjjenek vért adni. Nagyon sok embernek van szüksége sajnos vérre és mindig jó segíteni. Ha sok ember egyszer eljön, az már nagy segítség lenne minden embernek, aki rászorul erre.”

A fenti időszakban az OVSz kéthetente ajándékokat sorsol ki a kampányban résztvevők között. A játékban való részvételhez csak annyit kell tenni, hogy az adatfelvétel során jelzi a véradó, hogy „Szurkoló vagyok”, ezzel pedig részt vesz a Sportolói véradó kampányban.


Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban

Harry Kane: az Európa-bajnoki cím az egyik legfontosabb trófea

Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint felfelé ívelő tendenciát mutat az angol válogatott teljesítménye, Harry Kane

Alvaro Morata: az Eb megnyerésére kell koncentrálni

Alvaro Morata, a spanyol labdarúgó-válogatott csatára azt mondta, neki és csapattársainak is elsősorban az Európa-bajnokság

A Fradi öregfiúkkal ünnepeltek Dévaványán

A Fradi öregfiúkkal együtt ünnepelték szombat délután Dévaványa várossá nyilvánítása évfordulóját. A két zöld-fehér alakulat

YouTube csatorna