Közösségi oldalak

Hírek

A hét második felében kicsit kienged a tél

Hétfőn hajnalban a nyugati határ mentén szállingózhat a hó, reggelre mindenhol eláll a havazás. Derült, gyengén felhős, száraz idő várható. A légmozgás mérséklődik. A minimumok -15, -2 fok között alakulnak, a hóval borított tájakon és északkeleten lehet a leghidegebb. Délután -5, +1 fok várható.

Kedd hajnalban erős fagyra készülhetünk. A legalacsonyabb hőmérséklet -3, -16 fok között alakul, de az északkeleti határ közelében itt-ott -17, -18 fok is lehet. Reggelre észak felől megnövekszik a felhőzet, napközben néhol északkeleten és az Alföldön alakulhat ki gyenge hózápor, hószállingózás. A légmozgás gyenge marad. Napközben az északkeleti határ közelében -7, -3, máshol -2, +4 fokra számíthatunk.

Szerdára pár fokkal enyhül az idő, kevés hó, havas eső, gyenge eső helyenként a Tiszántúlon és a Tisza vonalában alakulhat ki. A Dunántúl északi felén felélénkül az északnyugati szél. Hajnalban -6, 0, napközben -1, +6 fok várható, északkeleten lesz hidegebb.

Csütörtökön melegfront érkezik, többfelé erős, viharos széllökések kísérhetik a nyugatias szelet. Vegyes halmazállapotú csapadék elszórtan előfordulhat, de nagy mennyiség sehol nem várható. Reggel -7 és -1, délután 0 és 7 fok közötti értékeket mérhetünk – írja az időkép.