Közösségi oldalak

Hírek

A baleset-helyszínelők segítettek az idős bácsinak Békéscsabán

Máté Márk r. őrmester (b) és Szabó Lajos r. zászlós

Alig tudott átmenni egy forgalmas, több sávos úton egy bácsi tegnap délután háromnegyed öt körül Békéscsabán, a Jókai utcában. Az egyik arra járó buszról egy nő hívta a segélyhívót, mert látta, hogy segítségre szorul, jártányi ereje sincs. A küldés azonnal ment a járőröknek, de a rádión hallották a baleset-helyszínelők is. Szabó Lajos zászlós rutinos közlekedési, a történtek idején fiatal kollégájával, Máté Márk őrmesterrel járták a várost. Szerencsére éppen nem volt baleset, nem kellett helyszínelniük, de hétköznapokon késő délután mindig sűrű a forgalom, elkel a rendőri figyelem, segítség.

„Amint meghallottuk az információkat, mondtam is Márknak, akkor induljunk oda”

– elevenítette fel a történteket a zászlós.

Rádión jelentették, hogy mozgásban és a közelben vannak, másik egység ne is induljon, ők pillanatokon belül a helyszínre érnek. Így is lett. A bácsi ugyan átért az úton, de teljesen legyengült, nem tudott volna továbbmenni, állni is alig tudott, éppen járókelőktől próbált segítséget kérni. A rendőröknek elmondta, hogy bankban volt ügyet intézni, de a hazáig vezető utat már nem volna ereje megtenni. Ráadásul odafelé nem gyalog ment, így nem is volt melegen öltözve.

Megható volt, ahogy örült a rendőröknek és megtörten beszélt arról, hogy bizony megöregedett, fáradékony, időnként segítségre szorul. De arendőrök örültek, hogy segíthettek és szívesen beszélgettek az egyébként korát meghazudtoló szellemi frissességnek örvendő 88 éves úrral. A szolgálati autóban hellyel kínálták és hazavitték, a házánál a néhány fokos lépcsőn is felsegítették.

A család nagyon hálás volt a rendőröknek. A rendőrség pedig hálás a buszon utazó nőnek, aki nemcsak felfigyelt a bácsira, hanem rögtön fel is hívta a 112-es számot!