Közösségi oldalak

Hírek

21 évesen meghalt, akinek a tűzoltók teljesítették kívánságát

Fotó: Hajdú-Bihar VMKI

Kétszer kapott új szívet, harmadik esélye nem volt. Élete felét kórházakban töltötte. Egy bakancslistás kívánságát a debreceni tűzoltók teljesítették.

Január végén megható videót posztolt a HM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az akkor alig 21 éves, debreceni Csire Zsuzsit mutatták be, akinél egy vírusos eredetű fertőzés súlyos, gyógyíthatatlan szívizombetegséget okozott tízéves korában. Ezután életét gyakorlatilag kórházakban töltötte, élete minden fontos pillanatát ott töltötte: ünnepeket, érettségit, szalagavatót, születésnapokat. Kétszer kapott új szívet, de nem volt szerencséje, a teste egyiket sem fogadta be. Harmadik esélye nem volt.

„Mióta a bakancslistám a nyilvánosság elé került, az utóbbi időben egy olyan érzés jött fel bennem, hogy mivel rengeteg segítséget kaptam rengeteg csupaszív embertől, hogy most már én is szeretnék adni a világnak. És mindenképpen én is szeretnék ide a tűzoltósághoz mint önkéntes csatlakozni… Úgy gondolom, hogy az önkéntesség a mai világban egy nagyon fontos dolog, és nem lehet tényleg elégszer mondani, mert segítségre mindenütt szükség van… A világnak adni jó. Hogy másnak az örömét látjuk, az szerintem leírhatatlan dolog”

– idézték akkor a fiatal lányt.

Csire Zsuzsi álmainak megvalósításában – köztük az önkéntes tűzoltóvá válásban – sokan segítettek, így találkozott a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoport elnökével, Hegedűs Gáborral is. A debreceni tűzoltók képzést tartottak Zsuzsinak, hogy egy éles bevetés során is helyt tudjon állni.

Nem láttok ma már nála bátrabb tűzoltót, nem láttok ma már nála elhivatottabb embert

– írták akkor posztjukban.

Április 9-én a Katasztrófavédelem Facebook-oldalán szívszaggató poszt jelent meg.

Zsuzsi!  Örülünk, hogy kísérőid lehettünk! ???? Vigyázz ránk föntről! ????

– írták.