Közösségi oldalaink

Gazdaság

Z. Kárpát Dániel: Megkárosítanák a magyar jövőt, csak hogy néhány kegyenc a Várban töredékáron juthasson lakáshoz

A Jobbik alelnöke Facebook-oldalán közzétett posztjában számolt be arról, hogyan oldaná meg a magyar néppárt a bérlakásválságot.

Z. Kárpát Dániel szerint bűn, hogy a kormány évek óta elszabotálja a lakhatási válság kezelését. Mint írja, “nekünk nem kell választanunk a tisztességes bérlakásprogram és a fideszes vagyonkijátszás legújabb sunyi módszere között”.

Ehelyett most a maradék vagyont is fillérekért játszanák ki, nem csak az önkormányzatokat, de a magyar fiatalokat, a magyar jövőt, a lehetséges bérlőket is megkárosítva, csak azért, hogy néhány kegyenc a budai Várban töredékáron juthasson ingatlantulajdonhoz. Pedig a Vár nemzeti kincs, ahol semmilyen vagyonkiárusításhoz nem járulhatunk hozzá, és természetes, hogy 2022. után felülvizsgálunk minden egyes itteni tranzakciót

– hívta fel a figyelmet.


Megjegyezte, ha a magyar városokban, helyben olyan megoldás születik, ami nem semmizi ki a közösséget és a bérlőt sem károsítja, azt támogatják.

A néppárti Jobbik megoldási javaslatait a Mi Várunk nevű otthonteremtési és bérlakásépítési koncepcióban egyesítette, amely a következőket tartalmazza:

  • A program évente 5-10 ezer új bérlakás építését vállalja, és az üresen álló félmillió lakás egy részét is hasznosítanák.
  • Az újonnan épült otthonok egy részét rögtön az önkormányzatok kezelésére bíznák, gyarapítva a bérlakásállományukat.
  • Ezt követően pedig évente megnéznék, hogy mennyivel több lakás van a rendszerben, és a növekmény felét kedvezményesen vásárolhatnák meg azok, akik már évek óta lakják őket.

Z. Kárpát szerint ha ezt sikerülne keresztülvinniük, akkor

a Fidesz-kegyencek nem tudják kijátszani a vagyont, az önkormányzatok nem károsodnak, gyarapítható a vagyonuk, a bérlők pedig kedvezményesen vásárolhatnak, így mindenki jól jár, a vagyonkimentő tolvajokat leszámítva.

A Jobbik alelnöke kiemelte,

ezt a kész koncepciót be fogják adni a költségvetés módosításaként.

“A megoldás készen áll, mi pedig legkésőbb a kormányváltás után keresztülvisszük. Viszont nem szeretnénk egy évet várni rá” – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Alfahír

További hírek a kategóriából: Gazdaság

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!